Thursday, 11 September 2014

Bad Experience with Sweet Chat Cafe, The Mines


Salam,
I usually shares my good memories, but today I want to share my bad experience eating out. Tahu Cafe Sweet Chat? Yang ada serve banyak dessert macam Durian Crepe (maybe their best selling item), bubur cacha and pulut hitam durian.  

Saya pernah ke Sweet Chat di The Mines beberapa kali. Suasana menarik, tepi sungai/tasik dalam The Mines. Anak-anak suka la sebab boleh nampak ikan keli. Especially bila baling roti, mencanak2 ikan tu datang. Lagi pun dia bersebelahan dengan kedai donut Big Apple and Subway, so lokasi memang best.  

The food was previously ok. But my last visit, it was terrible. Tell you what happened :
- ada sehelai rambut yg pendek dalam sup - most staffs are boys, thats why
- ada bulu ayam pada ayam bahagian paha, menu nasi ayam yg berharga RM17 kot sepinggan
- mangkuk sup ayam sumbing

Gosh, disgusting giler. bila cakap kat waiter, tak faham pulak tu. Kena tunjuk rambut tu baru faham. Pekerja Myanmar agaknya.. Silap saya sebab terima sup yg 'mungkin' telah ditukar. Patutnya saya belah jer, sebab yg penting tempat tu tak hygiene. Bulu ayam tu pun, geli giler. Bayar punyai mahal, service cikai. Mangkuk pulak sumbing, memang sah staff tak sensitif. 

After paying, before beredar, I told the waiter of the bad service and he just tersengih2.. memang sah tak lama lagi lingkup. Ciri2 dah ada..

So, in simple, SWEET CHAT THE MINES IS A NO-NO PLACE TO ENJOY FOOD. VERY BAD SERVICE, BAD QUALITY OF FOOD AND NOT HYGIENIC. DISGUSTING. PLS DONT GO, SO THEY GOT THE MESSAGE. TQ.

No comments:

Post a Comment