Friday, 27 May 2016

Jalan-Jalan ke District 21, IOI Mall Putrajaya

Salam..

Apa kawan kawan2.. lama saya tak bercerita. Bog down dengan kerja2 pejabat and once balik rumah, sibuk menguruskan anak. That is what we call a happy life :)

Cuti sekolah semakin hampir, so ke mana kita?? Huhu, anak, after struggling dengan exam, mahukan vacation. Ganjaran dalam erti kata lain..

Somewhere end of last year, 2015 saya bawa anak-anak ke D21. Saya kongsikan dengan kawan-kawan pengalaman di sana dan mungkin sedikit TIPS so that you can make full use of your trip. Dah alang-alang bayar mahal untuk masuk kan..

DISTRICT 21, IOI City Mall
Entrance ke District 21, IOI Mall Putrajaya. Bukan saya dalam pic ni yer, maaf la terglamer pulak cik kak di situ..

 Ada sedikit mainan di luar D21. Mungkin untuk sesiapa yang hanya sekadar nak tengok, boleh la tengok dari sini.

Ada laluan untuk orang luar tengok aktiviti di D21. Boleh tengok dlam jarak lebih kurang 100 meter. So kita can get some idea, what kind of entertainment we can get in here.

Bagus kan..
Ini pula ialah outlet yang menjual souvenir D21. Lebih kepada t-shirt orang muda.

Pada saya, tema D21 ni menarik..

Perhatikan sebelah kiri gambar ini, itu adalah pintu keluar dan masuk sesiapa yang ada tag masuk D21. We can go in and out as we wish. Sangat friendly kalau kita nak pergi sembahyang ke, makan ke, beli apa ker..



Ok, now lets look at the price.. hmm.. penting nih..

Haa, kalau nak pergi hari hujung minggu atau mana-mana hari cuti umum, inilah harganya. Agak mahal, sorang RM75 untuk active pass, maknanya yang bermain. Non-active pass adalah untuk yang tak main, macam mak ayah yg masuk untuk jaga anak-anak.. But to me, its worth it, provided we make full use of the time. Macamana, masuk awal, keluar petang. Balik rumah, anak sure pengsan keletihan.. huhuhu..

GIRLS
My little princess, dancing in the air.. I'm soo happy to see her happy ..



THE BOYS

 Ini untuk si abang-abang..

Berlumba-lumba, berkali-kali repeat..















THE TEARS, JOY AND SUCCESS..

Ada pit stop di antara port ke port.. nak sampai tu, nangis dulu sebakul ...

Dalam tangisan, meredah halangan. Ibu is soooo proud of you Kakak.. 

My handsome boy.. tapi takut gak tu..
Adventure..
This game ends with kind of flying fox, a short one, but nice ending.. thumbs up..

THE LITTLE ONES, NOT TO FORGET..
Not to worry, ada satu spot untuk si cilik.. dekat dengan ruang cafe. So while the little ones main, we can have coffee.. 
Amboii.. macam seronok sangat si kakak ni.. 

Lega dapat melepaskan si kecik dalam ruang bola-bola.. kalua tidak, jenuh nak mengejar.. huhu























HAPPY ME SEEING HAPPY FACES ;)


MAKAN
Rules cakap tak boleh bawa masuk makanan or minuman, tapi majoriti bawa masuk botol air masing-masing. Sebab memang aktiviti fizikal, we need lots of water. So, can bring water, only plain water i guess

Dalam D21 ada small cafe, ada jual air buah, fries, nugget etc. Harga pun tidak lah mahal sangat. Apa yang lebih penting, we can go out and reenter using the side entrance. Nak pergi sembahyang, pergi makanan or pergi shopping while the kids play pun boleh.

Ok, i hope this infor helps. Enjoy your day.

Luv, Ana.

No comments:

Post a Comment